Keittiön tai eteisen valaistus tuntuu joskus riittämättömältä ja tulee tarve lisävalolle. Led-nauhoilla lisävaloa saa helposti, koska led-nauhasta saa pätkittyä juuri sopivan mittaisen palan. Olipa lisävaloa kaipaava tila iso tai pieni, led-nauhalla saat muutaman kymmenen sentin pituisen tai vaikka muutaman metrin lisävalon.

Alla näet kuvista, miten led-nauha kiinnitetään alumiiniprofiilin. Tämän esimerkkitapauksen valaisimessa käytettiin valkoista pinta-asenteista alumiiniprofiilia ja 12,8W 24V IP65 led-nauhaa 4000K valosävyllä.

1. 

Led-nauhasta riippuen katkaisukohtia on yleensä 2-5 sentin välein. Katkaisukohta on merkitty saksi-symbolilla ja voit katkaista led-nauhan valaistavan kohteesi mukaan haluamastasi kohdasta.

2.

Kun olet katkaissut led-nauhan, varmista vielä että se on juuri sopivan mittainen alumiiniprofiiliin. Jos haluta viimeistellyn lopputuloksen, alumiiniprofiilin päätyihin on saatavissa sekä reiällisiä että reiättömiä päätytulppia.

3.

Irrota alumiiniprofiilin muovikupu. Alumiiniprofiili ja kupu saattaa olla jo ostovaiheessa erillään, mutta ne on helppo napsauttaa paikoilleen ja irrottaa tarpeen mukaan. Näin esimerkiksi uuden led-nauhan vaihtaminen on helppoa ja voit hyödyntää jo käytössäsi olevaa alumiiniprofiilia.

4.

Irrota led-nauhassa oleva suojapaperi. Näin saat esille valmiin liimapinnan, jolla saat led-nauhan kiinnitettyä. Varo kuitenkin, ettet paperia irrottaessa irrota koko liimapintaa led-nauhasta!

5.

Jos kyseessä on metrin mittainen tai lyhyempi valaisin, led-nauhan liimapaperin koko suojapaperi kannattaa irrottaa kerralla. Näin saat liimattua led-nauhan alumiiniprofiiliin yhdellä kertaa ja samalla varmistat, että led-nauha asettuu suoraan.

6. 

Kiinnitä kupu takaisin alumiiniprofiiliin. Napsauta ensin reuna paikalleen, jotta kupu asettuu reunan kanssa tasan. Painele loppuosa kiinni.

7.

Valitse sopiva muuntaja ja näe kirkkaammin!

Jos et halua itse rakennella lisävaloa, me teemme sen puolestasi. Voit tilata määrämittaisen lisävalon suoraan verkkokaupastamme. Tilauksessa ilmoitat meille valaisimen halutun pituuden ja me pätkimme alumiiniprofiilin ja led-nauhan puolestasi. Jos tilaat meiltä määrämittaisen valaisimen, se sisältää myös muuntajan ja pistotulpan, jolloin sinun ei tarvitse tehdä mitään kytkentöjä.

Vastaa