Terassivalaistus monipuolistaa ulkotilojen käyttöä ja terassin rakentamiseen ei mene välttämättä kauaa. Mikäli terassi on keskimääräistä suurempi ja mahdollisesti katettu, rakentamiseen tarvitaan toimenpidelupa. Useimmiten kevyissä rakenteissa riittää pelkkä toimenpideilmoitus. Tämä kuitenkin vaihtelee paikkakunnittain ja saat viimeisimmän tiedon käytänteistä oman kuntasi rakennusvalvonnasta.

Kesällä lämpö houkuttelee viettämään aikaa pihalla ja aamukahvit onkin mukava hörpätä ulkosalla, kun ei tarvitse laittaa kenkiä jalkaan tasaisella ja hiekattomalla terassilaudoituksella.

Kesän edetessä ja iltojen pimetessä terassi toimii myös illanvietossa; pihakalusteet saa tasaiselle pinnalle ja tarjottavat pysyvät paikoillaan, kun keikkuva pöytä ei tee kiusaa. Iltojen pimeneminen tekee toki sen, että harkitulle lisävalaistukselle olisi käyttöä. Tähän on ratkaisuna helposti asennettavat terassivalot.

Helppo asennus sujuvoittaa tekemistä

Maahantuomamme led-terassivalot on helppo asentaa, koska niissä on vain kaksi osaa: valonlähde ja hattu. Laadukkaan terassivalon voit kiinnittää terassiin, mutta myös esimerkiksi laituriin. Lisäksi valikoimasta löytyy muitankin ulkovalaisimia.

Terassivalo koostuu kahdesta osasta, valonlähde ja hattu. Siksi asentaminen on todella helppoa.

Asennusta varten sinun tarvitsee porata vain noin 13 mm kokoinen reikä terassiin haluamaasi kohtaan, jotta saat led-terassivalon johdon pujotettua siitä. Koska virtajohto on ohuehko, saat sen tarvittaessa pujotettua myös terassilautojen välistä, jolloin edes reikää ei tarvitse porata. Terassivalossa on kaksi reikää, joista saat valonlähteen kiinnitettyä lautatasoon ruuveilla. Tämän jälkeen valolle voi jo kiinnittää hatun. Yhden muuntajan taakse saat halutessasi useamman terassivalon ja muuntajia saa myös kosteussuojattuna.

Yksi valonlähde taipuu moneen, koska hatulla voit säätää valonlähteen neljällä eri tavalla. Valittavana on ympäri säteilevä, ylöspäin säteilevä, yhteen suuntaan säteilevä tai neljään suuntaan säteilevä. Hyvin suunniteltu terassivalaistus ei häikäise vaan valaisee miellyttävästi.

Terassivalolla kohteisiin, led-nauhalla kattoon ja kaiteeseen

Terassivalaistuksella saa tunnelmavalaistusta pimenevään iltaan. Oikein sijoitettu terassivalo tuo myös yksityiskohtia esille, kuten kaiteiden muotoilun tai vaikka terassin läheisyydessä olevat kasvit ja istutukset. Täydelle valoteholle ei ole tunnelmavalaistuksessa tai kohdevaloissa tarvetta ja led-terassivalomme ovatkin himmennettäviä.

Tunnelmavalaistuksen lisäarvona on myös turvallisuus; porrasaskelmat erottuvat pimeällä paremmin, kun ne on valaistu. Tunnelmavalaistusta ja valaistuksen tuomaa turvallisuusnäkökulmaa voit hyödyntää myös laituriin.

Terassivalolla saat tuotua yksityiskohtia esille, valaistua portaat turvallisesti ja pidennettyä terassin käyttöaikaa pitkälle syksyyn.

Yksittäisten terassivalojen lisäksi myös led-nauhaa voi hyödyntää terassilla. Koska nauhaa voi asentaa juuri haluamansa pituisen pätkän, saat asennettua sitä esimerkiksi kaiteisiin, porrasaskelmiin tai katetun terassin tukipalkkeihin. Led-nauhojen kanssa käytettävä alumiiniprofiili helpottaa asennusta ja näin led-nauha kestää säätilojen vaihtelua paremmin.

Hyvin suunniteltu terassivalaistus huomioi koko vuoden kierron

Led-valoissa on valittavissa eri värisävyjä. Kun mietit terassille sopivinta, kannattaa ottaa huomioon terassin muu värimaailma. Tummiin väreihin sopii usein lämmin sävy (3000K) ja hyvin vaaleaan puolestaan saattaa toimia lähempänä luonnonvaloa oleva värisävy (4000K). Tällöin vaaleat värit näkyvät oikean sävyisinä.

Vaikka lumettomaan aikaan ja erityisesti lämpimään vuodenaikaan terassilla oleskellaan eniten, kannattaa ottaa huomioon terassivalaistuksessa myös talvikuukaudet. Pimeään vuodenaikaan terassin valoja voidaan käyttää ulkoalueen valaistukseen, jotta esimerkiksi olohuoneen ikkunasta avautuva näkymä ei ole pelkkää sysimustaa pystymetsää. Talvella kinostuva lumi tekee ulos laajoja täysin valkoisia pintoja, jolloin lämmin värisävy saattaa tehdä lumikasat kellertäviksi.

RGB-terassivalo mahdollistaa sen, että saat punaisesta, vihreästä ja sinisestä yhdisteltyä kuhunkin hetkeen mieluisan välivärin. Haalean tai kirkkaan punaisen värin voit valita tarpeen mukaan esimerkiksi jouluisen paljun somistukseksi. Täysin puhtaan valkoista väriä RGB:stä ei saa, mutta kaikki muut väriyhdistelmät ovat mahdollisia. Värien muuttaminen onnistuu langattomalla ohjaimella.

Fiilistelyä, mutta myös käytännöllisyyttä

Terassivalaistus on hyvä suunnitella ajatuksella; kyse ei ole pelkästään tunnelmavalaistuksesta vaan myös turvallisuudesta, kun porrasaskelmat ja kattamattoman terassin reunat on tuotu esiin valaistuksella. Katettu terassi puolestaan toimii asuintilojen jatkeena ja valaistuksella saadaan häivytettyä eroa ulko- ja sisätilojen välillä. Hyvin suunniteltu terassivalaistus tuo lisäaikaa terassin käytölle iltojen pimetessä!

2 vastausta

Vastaa