Search

Maailma on täynnä led-valoja ja kansainvälisellä haulla Google löytää vain muutamalla klikkauksella ison läjän sivuja, joista voit tilata suoraan led-tuotteita ulkomaisilta tehtailta. Tosin netissä maksun välittyminen myyjälle saattaa epäilyttää, vaikka useimmiten on tarjolla turvallinen maksuvaihtoehto. Tarjontaa on vaikka kuinka paljon ja hintojakin on laidasta laitaan. Siitä vain valitsemaan mieluisa tehdas ja ottaa sopivan hintaisen, kun kerran tarjonta näkyy omalla näytöllä ja eri valmistajien hintojen vertailu on näin ollen helppoa.

Jos led-tuotteiden tilaaminen tavarapaljoudesta on näin helppoa, miksi joku käyttäisi juuri maahantuojayrityksen valitsemia ledejä? Ehkä siinä sittenkin on muutama juttu, mitä kannattaa ottaa huomioon ja miksi kannattaa hyödyntää maahantuojaa. Kokosimme tähän kirjoitukseen muutamia pointteja, miten maahantuoja voi helpottaa arkeasi ja led-tuotteiden hankintaa.

”Saan samaa tavaraa paljon halvemmalla, kun tilaan suoraan Kiinasta.”

On ihan totta, että saat led-tuotteita halvemmalla, kun tilaat suoraan Kiinasta. Mutta samaa tavaraa se ei todennäköisesti ole, mitä Suomessa muuten on myynnissä. Kansainvälisillä markkinoilla tavarapaljoudesta pitää osata valita oikein, jotta saa tarvitsemansa tuotteen. Vanha sanonta ”sitä saa, mitä tilaa” pitää juurikin tässä tapauksessa paikkansa, mutta se tilattu tuote ei ledien kohdalla aina vastaa tarpeeseen.

Maahantuojana olemme testanneet useita vaihtoehtoja juuri siksi, että olemme nähneet, mitkä tuotteet toimivat ja mitkä eivät. Tämä on vaatinut useita tilauksia, testaamista ja lisää tuotteiden etsintää. Jotkut testitilaamistamme uusista tuotteista jatkavat matkaansa suoraan postituspaketistaan kierrätyspisteeseen, koska ne eivät vastaa laatuvaatimuksiamme.

Jotta saa laadukkaan led-valon, tehtaalta tilatun ostoerän pitää keskimäärin olla aika suuri. Yksityinen sähköasentaja tai urakoitsija tarvitsee yhteen kohteeseen muutamia lamppuja tai pienen erän kerrallaan, eikä kannatakaan tilata testailematta isoa erää ensiyrittämällä. Edullisia tai vähän kalliimpia hyviksi mainostettuja ledejä saa nopeastikin, mutta laatu on aina riski; siitä et voi olla täysin varma, jos tilaat ensimmäistä kertaa suoraan tehtaalta. Ja koska asiakkaalle asennettavat lamput liittyvät aina isompaan keittiö-, kylpyhuone- tai talokokonaisuuteen, toimivat led-tuotteet edistävät osaltaan urakan valmistumista ja loppukäyttäjäkin on tyytyväinen.

”No ei se tavara tullut tehtaalta kun piti. Tai tuli, mutta myöhässä ja se oli ihan lelu.”

Jos löydät runsaasta valikoimasta led-lampun ja olet sen onnistuneesti maksanut, paketti kuljetetaan suoraan tilausosoitteeseen. Jos kyseessä onkin huonolaatuinen led, on oma vaivansa palauttaa, etsiä ja tilata mahdollisesti uusi jostain tai periä rahoja takaisin. Kaikkeen tähän kuluu aikaa. Laatuun vaikuttaa moni asia, kuten ledin valontuotto, värintoisto ja jopa tehtaalla robotin tekemät liitokset.

Maahantuojana meillä on aina tavaraa hyllyssä. Jos tilattu tuote ei jostain syystä täytä vaatimuksia, me hoidamme mahdolliset palauttamiset, eikä se jää asiakkaan murheeksi. Asiakas hyötyy ja asiakkaan arkinen työ etenee, kun meidän valikoimissa on hyväksi testatut tuotteet vakiintuneelta led-toimittajaltamme. Seuraamme alan kehitystä verkostojemme ansiosta ja olemme etulinjassa kuulemassa, kun led-ala kehittyy ja uusia tuotteita tulee markkinoille.

”Tilasin tehtaalta lampun, mutta se hajosi. Tilasin toisen samanlaisen, mutta se valon väri oli jostain syystä ihan eri kuin ensimmäisessä.”

Ledeissä valon sävy määritellään Kelvin-asteikolla ja vaihtelua löytyy lämpimästä hieman kellertävästä aina tehdasvalaistuksen kirkkaaseen valkoiseen. Vaikka Kelvin-arvo antaa suuntaa, minkä sävyisestä valosta on kyse, valosävyt voivat vaihdella eri toimittajilla samasta Kelvin-arvosta huolimatta. Koska jopa eri toimittajilla on hieman eri sävyt valaisimissa, yksittäisten kertaluontoisten led-tilausten tekeminen suoraan tehtaalta ei myöskään aina takaa samaa sävyä, vaikka tilaisit samalta tehtaalta.

Maahantuojana V-S Led-tukku tilaa suuren led-erän kerrallaan vakiintuneelta yhteistyökumppanitoimittajalta. Näin pystymme takaamaan kokonaisvaltaisesti tasaisemman laadun asiakkaillemme myös valon sävyssä. Yhteistyö vakiintuneen led-toimittajamme kanssa on jatkunut jo vuosia – lähes koko toiminta-aikamme – ja olemme saaneet rakennettua luotettavan yhteistyökuvion.

Meillä on varastointitilaa, joten tilaamme varastoon tavaraa menekin ja arvion mukaan samalta toimittajalta. Asiakkaamme Suomessa hyötyy tästä siten että hän saa tasaisemman laadun ja led-tarvikkeet meiltä mukaansa tarpeen mukaan, koska olemme tavaran jo tuoneet Suomeen.

”Tilasin led-spotin tehtaalta ja siihen tuli jotain häikkää parin vuoden jälkeen. Reklamoin tehtaalle, mutta en saanut korvaavaa tilalle.”

Jos teet yksittäisiä led-tilauksia tehtaalta, takuuaika on noin 2 vuotta. Yksittäisille uusille asiakkaille tehtaat eivät yleensä anna pitkiä takuuaikoja. Sen sijaan, kun V-S Led-tukku maahantuoja tilaa samalta toimittajalta useita kertoja suuria eriä, yhteistyösuhde on erilainen. Näin ollen maahantuoja saa tuotteilleen 5 vuoden takuuajan.

Ja tämä maahantuojan pitkä takuuaika taas hyödyttää maahantuojan asiakasta; jos ledin kanssa tulee murhetta asennuksen jälkeen, voit aina kääntyä maahantuojasi puoleen. Meiltä löytyy korvaava tuote varastolta heti mukaasi ja hoidamme puolestasi reklamoinnin tehtaan suuntaan.

”Onhan noita led-myyjiä. Menen vain kauppaan ja valitsen hyllystä mieleisen. Kunhan löydän sen mitä tarvitsen ja muistan ottaa myös ne liittimet, muuntajat ja katkaisimet. Pitääkin vähän googlata että mitä piti muistaa.”

Kaupat ovat pullollaan tavaraa ja hyllymetrejä. Valikoimaa on ammattilaiselle ja kuluttajalle tarjolla, mutta pitää vain jaksaa etsiä. Aina ei ole aikaa etsiä ja saattaa olla, että työkohteessa aikarajat paukkuvat ja homma pitäisi saada etenemään.

Me V-S Led-tukussa asiakaspalvelemme asiakkaitamme. Säästät omaa aikaasi kun soitat ja kysyt, löytyykö tarvitsemaasi lediä. Ja yleensä perustavaraa löytyykin hyllystä, joten voit tulla hakemaan suoraan paikan päältä. Lisäksi saat meiltä tuotetukea, koska me tunnemme maahantuomamme tuotteet.

Jos et ole ihan varma, mikä led-valaisin sopisi parhaiten kohteeseesi, voimme auttaa sinua. Teemme kuitenkin päivittäin töitä sähkö- ja valaistusalan ammattilaisten kanssa ja kuulemme asiakkaidemme led-tarpeista ja rakennuskohteista. Voimme auttaa sinua löytämään ratkaisun, joka toimii parhaiten juuri sinun kohteessasi, kun kerrot siitä meille.

V-S Led-tukku on maahantuonut led-valaisimia kymmenen vuotta ja asiakaspalvelumme on noteerattu; meillä on sähköalan ammattilaisia, keittiövalmistajia ja rakentajia pitkäaikaisina asiakkaina, jotka ovat löytäneet meistä itselleen sopivan yhteistyökumppanin led-valaistuasioissa.

7 vastausta

Vastaa