Search

Alumiiniprofiili sopii käytettäväksi kaikkialla missä tarvitset valaistusta. Saat alumiiniprofiilin avulla suunnattua led-nauhan valon juuri haluamallasi tavalla joko suorana valaistuksena tai epäsuorana valaistuksena. Profiilin asennus onnistuu upottamalla tai pinta-asennuksena.

Led-nauhan voi asentaa myös ilman alumiiniprofiilia, mutta profiilin kanssa komponentit jäähtyvät nopeammin, kun valo on sammutettu. Nopeampi jäähtyminen pidentää led-nauhan käyttöikää.

Keittiö, kodinhoitohuone, eteinen, kalusteet, kylpyhuone, julkisen tilan yleisvalaistus, hyllyt, terassi… Ideoi vapaasti ja alumiiniprofiili löytää paikkansa, koska sitä on helppo myös tarvittaessa lyhentää asennuskohteen mukaan.

Pinta-asennettava alumiiniprofiili – se helpoin perusprofiili

alumiiniprofiili

Pinta-asennettava alumiiniprofiili on se helppo ja edullinen perusprofiili, jonka saat helposti paikalleen esimerkiksi pienillä muovisilla kiinnikkeillä. Kun ruuvaat kiinnikkeet haluttuun pintaan, saat profiilin napsauttamalla paikalleen ja sen runko jää näkyviin. Värivaihtoehtoina on musta, valkoinen ja metalli.

Pinta-asennettava perusprofiili soveltuu esimerkiksi keittiökaapin yläreunaan ja kirjahyllyyn, kun kaapin rakenteet eivät ole tarpeeksi syvät upottamiseen. Lopputuloksena on pinta-asennettu led-alasvalo, joka toimii myös yleisvalaistuksena.

Upotettava alumiiniprofiili tekee tehtävänsä ja katoaa näkyvistä

Upotettava alumiiniprofiili on huomaamaton. Upotettuna alumiiniprofiilia ei näy lähes lainkaan ja näkyville jää ainoastaan muutaman millin reunat. Profiili sopii näin ollen esimerkiksi terassille tai keittiöön, jolloin se ei ole työtason yläpinnassakaan tiellä vaan osana yhtenäistä pintaa.

Lopputulos on siisti ja viimeistelty upotuksen ansiosta. Alumiiniprofiilin syvyyksiä on olemassa muutamia erilaisia. Mitä syvempi upotus profiilin kanssa tehdään, sitä paremmin valmis valaisin hajottaa valon ja mahdolliset led-nauhan komponenttipisteet katoavat näkyvistä. Tällöin valon on tasainen, eikä erillisiä led-pisteitä näy.

Epäsuora valaistus ei häikäise

Mikäli valaistuskohteeseen halutaan epäsuora valaistus, tähänkin on olemassa oma profiilinsa. Alumiiniprofiili kiinnitetään seinään, led-nauha kiinnitetään profiilin sisälle ja profiili ohjaa valon seinään ja kattoon. Näin yleisvalaistuksesta saadaan pehmeä eikä se häikäise.

Epäsuoran valon alumiiniprofiilissa led-nauhan valotehoa saa olla jonkin verran enemmän kuin normaalisti. Jos epäsuora valo tulee yleisvaloksi, valo ei heijastu suoraan ja seinäpintakin saattaa syödä osan valosta.

Hyvän yleisvalon epäsuoralla valaistuksella saa, kun valitsee led-nauhan tehoksi 15-20 W. Himmeämmän valon saa, kun valitsee normaalin led-nauhan teho 11,5 W. Tässä profiilissa led-nauhan kaapelit saa profiilin sisälle piiloon.

Kulma-asennettava alumiiniprofiili erikoiskohteisiin

Kulma-asennettava alumiiniprofiili tulee nimensä mukaisesti 90° kulmaan. Profiili sopii erikoiskohteisiin ja sillä voi korvata osittain esimerkiksi osan kulmalistoista niin halutessaan.

Toimii mainiosti myös porrasvalaistuksessa, kun askelman alapuolelle jää pieni ulkoneva pykälä, jonka alapintaan kulma-asennettavan alumiiniprofiilin voi asentaa. Näin saadaan valaistua hyvin laajalla valaistuskulmalla portaat. Sopii myös vessan peiliin, jolloin laajan valaistuskulman ansiosta saadaan tarkka työvalo. Kulmaprofiili valaisee sekä peiliä että kasvoja, jolloin parranajoon tai meikkaamiseen saadaan hyvä valaistus.

Sovella tarpeen mukaan

Kuten todettu, led-nauhaa voi käyttää myös ilman alumiiniprofiilia. Tällöin kuitenkin led-nauha jäähtyy hitaammin, jolloin sen käyttöikä lyhenee. Profiilia käyttäessä led-nauhan komponentit jäähtyvät nopeammin ja myös valaisimen yleisilme on huoliteltu, kun led-nauhan päälle profiiliin kiinnitetään vielä helposti paikalleen napsautettava kansi.

Led-alumiiniprofiilien avulla tilojen valaistusratkaisut toteutuvat hyvin luovasti. Lähes kaikilla profiileilla voi toteuttaa myös epäsuoran valaistuksen, kun sijoittelun miettii tarkasti; kun asennat perusprofiilin keittiökaapiston yläpuolelle lähelle seinää ja suuntaat valon suoraan kattoon, lopputuloksena on kuin onkin epäsuora valaistus.

V-S Led-tukulta löytyy hyllystä yleisimmät profiilimallit. Soita ja kysy lisää.

Onko valaistava kohde iso?Pyydä tarjous alumiiniprofiileista ja led-nauhoista.

Yksi vastaus

Vastaa